Vijesti

Bioshockovski Atomic Heart je uoči izlaska otkrio apsolutno sve što trebate znati o igri, ali se i pronašao uslijed skandala koji ga optužuje za suradnju s Rusijom

Ruski studio Mundfish sa sjedištem na Cipru već nas nekoliko godina mami sa svojom debitantskom igrom Atomic Heart. Iz prikaza u prikaz ovaj bioshockovski akcijski RPG oduševljava, nekima izgleda i predobro da bi bio istinit, što je istovremeno kompliment i svojevrsno breme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je tek nekoliko tjedana preostalo do izlaska igre, Mundfish se pronašao u središtu skandala. Tech medij AIN Capital objavio je vijest da Atomic Heart financiraju ruski investitori bliski vlasti, a na stranici studija u uvjetima korištenja pronašli su stavku u kojoj se upozorava korisnike da će njihovi privatni podaci možda biti proslijeđeni ruskom poreznom uredu te sigurnosnoj službi FSB.

Mundfish studio je za GamesRadar+ komentirao da se radi o zastarjelim uvjetima korištenja koje su zaboravili ukloniti, ali nije potvrdio jesu li zaista nekada dijelili podatke korisnika s ruskim vlastima te je li zaista financiran od strane ruskih ulagača. Također, studiju se zamjera i to što je propustio kritizirati rat u Ukrajini, na što se osvrnuo da ga politika ne zanima i neće ju komentirati.

Preko 25 sati gameplaya

Međutim, ako stavimo sve kontroverze po strani, Atomic Heart izgleda sjajno u novom prikazu koji ukazuje na gameplay mogućnosti u alternativnom razdoblju nakon Drugog svjetskog rata. Igra će vas voditi kroz neobične poligone za znanstvena istraživanja Sovjetskog saveza nebi ste li saznali zašto su se roboti i umjetna inteligencija okrenuli protiv ljudi.

Sve lokacije povezane su u jedan otvoreni svijet, poput, primjerice, Halo Infinitea. Mutirana čudovišta, moći poput telekineze i smrzavanja, hakiranje robota, gomila oružja s modifikacijama, grananje priče ovisno o odabirima, 5 velikih lokacija i preko 25 sati gameplaya u jednom prelasku. Sve to obećavaju iz Mundfisha, a što nas zapravo čeka, saznat ćemo 21. 2. kada Atomic Heart izlazi na PC, PS5 i XSX/S te besplatno na Game Passu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra