Vijesti

Bivši developer kritizirao je Starfield: “Previše sadržaja, a engine je sra*je”

Forumaš na Reseteri pod imenom Hevy008 predstavio se kao developer koji je do prošlog tjedna radio za Bethesdu te nije imao suviše lijepe riječi za nadolazeći Starfield. Inače bismo ga prenosili sa skepsom, ili ga ne bismo prenosili uopće, ali uvijek dobro upućeni Jason Schreier potvrdio je legitimitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Grafički pokretač je sra*je”, započeo je izlaganje u postu koji je u međuvremenu obrisan, ali citati su ostali kao dokaz. Kaže da Starfield izgleda dobro, ali ni blizu dobro poput Horizon Forbidden Westa. Hvali pucanje, ali “letenje je očajno izvedeno”.

“Previše sadržaja”

Kaže i da Starfield u trenutnoj fazi (iz builda koji se nadograđuje svakog četvrtka) ima previše sadržaja, što samo po sebi nije problem, ali “problem je kad nije zabavno”. Kako bilo, igra je dovršena i trenutno je u fazi poliranja bugova kojih ima poprilično, a beta se planira negdje za ljeto.

“Ne mogu garantirati za sve što je rekao, ali Hevy008 definitivno nije lagao u predstavljanju”, kaže Schreier koji je odbjeglom developeru poželio sreću s odvjetnicima. S druge strane, bivši Bethesdin developer tvrdi je da nije pod NDA ugovorom te da smije pisati što želi, budući da više ne radi za tu kompaniju. Međutim, čini se da je poslije shvatio pogrešku, jer njegovog profila ni postova više nema na Reseteri. Sigurno mu se ne piše lijepo.

Iako je Starfield zakazan za 11. 11. ove godine i to kao Xbox konzolaška ekskluziva, Bethesda dosad još uvijek nije prikazala gameplay. Mogla bi to napraviti u lipnju, za kada je zajedno s Xboxom zakazana velika prezentacija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano