Vijesti

Bivši omiljeni šef PlayStationa sada je u kineskom Tencentu

Bivši šef, legenda PlayStationa i omiljeni nam lik s prezentacija Shawn Layden Sony je napustio 2019. na njegovom vrhuncu. Pretpostavljalo se kako je Layden bio gubitnik u velikom internom dvoboju s novim šefom, Jimom Ryanom, što je demantirao. Tada je poručio da PlayStationu trebaju mlade snage, a Tencentu, očito je, trebaju iskusne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineski Tencent, na krilima mobilnih igara i golemog udjela među kineskim igračima danas je po prihodima najveća tvrtka gaming industrije, a Shawn Layden je svoje novo radno mjesto otkrio na Linkedinu.

Na inače javnosti zatvorenom profilu poručio je da će savjetima podržavati Tencent koji nastoji produbiti svoje aktivnosti unutar industrije.

“Nalazimo se u trenutku koji određuje epohu u igrama i interaktivnim medijima. Mnogo je puteva pred nama, ali samo su neki duboki, proširujući, uključivi, nadahnjujući, inspirativni i/ili održivi”, Shayden dubokoumno završava obraćanje.

Tencent, osim što unisono vlada na kineskom tržištu, još posjeduje 40% udjela u Epic Gamesu, vlasnik je developera League of Legendsa i Valoranta te posjeduje udjele u još gotovo svakom većem izdavaču i developeru gaming industrije.

Povezano