Vijesti

Black Ops Cold War i Valhalla se izvode bolje na PS5 nego na XSX

Iako na papiru slabiji, čini se da se PlayStation 5 u usporedbi s Xbox Series X nosi prilično dobro, a u nekim igrama poput novog Call of Dutyja i Assassin’s Creed Valhalle ga čak i nadmašuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Youtube kanal VG Tech usporedio je izvođenje Call of Duty: Black Ops Cold War na Xbox Series X, S i PlayStationu 5. Na sve tri konzole novi CoD se izvodi jako dobro, makar je ustanovljeno kako kod korištenja Ray Tracinga i grafičkog modea s 120 FPS-a sve tri konzole koriste dinamičnu rezoluciju.

Tako Performance mode rezolucija ide od najviših 2560*1440 pa sve do 1920*1800, a kod korištenja Ray Tracing modea rezolucija varira između 4K i 1920*1800.

Kod izvođenja u 120 FPS-a primjećuje se blaga prednost PS5 verzije igre, koja 120 FPS-a zadržava 94.15% vremena, a XSX 91,6% vremena. Dok u 60 FPS-a obje konzole gotovo identično konstantno zadržavaju izvođenje 60 FPS-a.

Isti kanal je ranije prošlog tjedna napravio usporedbu kod Assassin’s Creed Valhalle. Ako pogledate video do kraja, primijetit ćete da PS5 češće drži maksimalnih 60 sličica u sekundi, a oko 4:11 i 5:15 na Xbox Series X ima i pojave screen tearinga. Kreator videa je dodao kako se obje konzole izvode praktički identično po pitanju rezolucije koja je dinamična i spušta se u sličnim situacijama.

Radi se tek o prvim multiplatform igrama generacije stoga je zaista prerano proglašavati pobjednika, međutim, zaista već sada možemo zaključiti kako razlike u izvođenju kod multiplatform igara neće biti ili će ona biti sitna. Unatoč tome što je XSX na papiru snažnija konzola, već mjesecima developeri hvale PS5 kao konzolu na kojoj je lakše razvijati sadržaj. Što hoće ili neće raditi razliku tek ćemo vidjeti u godinama pred nama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano