Vijesti

Bloomberg tvrdi da će nestašica PS5 potrajati do iduće godine; Sony razmišlja o hardverskoj preradi

Sony je do kraja ožujka prodao skoro 8 milijuna PlayStationa 5 što je najbolja prodaja bilo koje konzole u povijesti. Očekuju kako će do kraja ožujka iduće godine prodati još oko 15 milijuna primjeraka. To su i dalje povijesno rekordne brojke proizvodnje i prodaje, ali čini se da ni to neće biti dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bloomberg prenosi navodnu izjavu Sonyjevog financijskog direktora Hiroki Totokija. “Potražnja ne jenjava, čak i ako osiguramo znatno veću proizvodnju konzola bojimo se kako proizvodnja i dalje ne može zadovoljiti potražnju”, navodno je analitičarima otkriveno na zatvorenom sastanku.

Sony navodno razmišlja i o hardverskoj preradi PlayStationa 5 koji bi koristio dostupnije materijale. Podsjećamo, uzrok nestašice PlayStationa 5 te općenite globalne nestašice sve druge tehničke opreme leži u nestašici poluvodiča.

Nova hardverska izvedba istih tehničkih sposobnosti

Digitimes tako je prošlog tjedna pisao o navodnoj odluci Sonyja da krene proizvoditi posebnu prilagođenu izvedbu AMD-ovog procesora. 7-nanometarski proces bi zamijenio s 6-nanometarski proces što bi potencijalno moglo smanjiti i same dimenzije konzole. Ali ako i ima istine u tome, redizajn nebi uslijedio prije druge polovice iduće godine. PRO izvedba konzole zasad nije u planu.

Ranije izjave čelnika Sonyja i Microsofta bile su optimističnije. Oboje strane su vjerovale kako će njihove konzole biti dostupnije u drugoj polovici ove godine, ali potražnja nikad nije bila veća. Posebno se to odnosi na PS5 čije nove pošiljke su rezervirane i rasprodane mjesecima unaprijed.

Povezano