Vijesti

Britanski Jagex kupio je domaći studio Gamepires, tvorca SCUM-a

Zagrebački Gamepires prošlih godina se istaknuo kao jedan od najbitnijih domaćih razvojnih studija. Prije svega s open world survival naslovom SCUM i njegovom milijunskom prodajom na Steamu, što je sada akvizicijom prepoznao uspješni britanski izdavač Jagex.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji po kultnom MMO naslovu Runescape, Jagex će omogućiti SCUM-u da ostvari puni potencijal izlaskom iz early accessa te izdavanjem na više platformi u budućnosti. Da je upravo to glavna vodilja obostrane odluke na akviziciju potvrdio je kreativni direktor SCUM-a i suosnivač Gamepiresa Tomislav Pongrac – “partnerstvo s Jagexom daje nam priliku podići SCUM na višu razinu, kaže. “Iznimno smo uzbuđeni vidjeti kako možemo graditi na svemu što smo dosad postigli sa SCUM-om te odvesti SCUM do njegovog punog potencijala.”

Financijski i drugi uvjeti ove akvizicije nisu otkriveni, ali po svemu sudeći, Gamepires nastavit će puštati korijene u Hrvatskoj te pritom podići svoje djelovanje na još veću razinu. A što se tiče SCUM-a, krajem prošlog mjeseca izdana je nova velika ekspanzija. Going Nuclear implementirao je sistem radijacije te dodao napuštenu nuklearnu elektranu kao novu opasnu lokaciju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano