Vijesti

Budućnost igranja Xbox igara je u TV-u!

Microsoft lagano ide prema odbacivanju potrebe za konzolama kako bi se igrale Xbox igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xboxov Cloud Gaming je budućnost igranja koju Microsoft polagano, ali sigurno gura. U podržanim zemljama, već je sada moguće igrati odabrane Xbox igre na tabletima, mobitelima kao i računalima. No Microsoft ne staje samo na tome, već želi implementirati Xbox Cloud Gaming unutar TV uređaja. Stoga ne čudi izjava da su trenutno u pregovorima sa vodećim proizvođačima TV uređaja kako bi nativno implementirali Xbox aplikaciju na nadolazećim TV uređajima. Nešto što su Disney, Netflix, Amazon Prime, Twitch, YouTube i mnogi drugi već napravili.

Iako Cloud Gaming za sada nije podržan u velikom broju zemalja, Microsoft planira konstantno širiti dostupnost te će u skorašnje vrijeme jedan od bitnih faktora kod kupovine novog TV ekrana biti ima li ugrađenu Xbox Cloud Gaming aplikaciju ili ne. Naravno, mogućnost vrlo brzog interneta je također bitan faktor, nešto čime se velik dio lijepe naše još uvijek ne može dičiti. Microsoft na svojim stranicama preporuča minimum 10Mbit brzinu downloada, iako je za sigurno i ugodno igranje potrebno malo više.

Microsoftova vizija igranja bilo gdje bilo kada.

Ogromna prednost Xboxovog Play Anywhere eko-sustava leži u činjenici da se save file pohranjuje u cloudu te sinkronizira sa svim povezanim uređajima. Tako možete u tramvaju do posla baciti pokoju utrku Forze na mobitelu, nastaviti na radnom računalu ili tabletu dok zabušavate na poslu te se navečer opustiti na udobnom kauču pred velikim TV-om. Bez potrebe za prebacivanjem savea, on se uvijek sinkronizira u svega nekoliko sekundi.

Iako je Xbox prošlu generaciju kaskao za konkurencijom u praktički svakom pogledu (osim tišine rada uređaja, koji je da citiram uvaženog Flippera “tih kao prdac pod dekom“), zadnjih godina pod vodstvom Phila Spencera Xbox radi zaista odlične poteze. Dovođenje Xbox igara nativno na TV uređaje je budućnost igranja, koju će Microsoft ostvariti vrlo brzo. Sve što će tada biti potrebno za igranje Xbox igara je novi TV uređaj koji ima Xbox Cloud Gaming aplikaciju, Xbox Game Pass pretplata te Xbox controller. Skupe konzole, prednarudžbe, nedostatak raspoloživih konzoli, scalperi, brodovi u Suezu – ništa više neće biti bitno, jer XBox igre će biti dostupne u svega nekoliko minuta, bilo gdje, bilo kada.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano