Vijesti

Capcom zbog problema morao povući novi DRM iz Resident Evil Revelationsa

Capcom je prije nekoliko mjeseci objavio rat modovima. Japanski gigant usporedio je modiranje igara s varanjem, a potom krenuo s implementacijom novog DRM-a zvanog Enigma Protector u svoje igre. Ono je s Resident Evil Revelations krenulo po krivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRM-ovima svojstveno, Enigma je narušila stabilnost izvođenja, ali u znatno većoj mjeri nego što inače. Pojavile su se i čudne greške, modovi na Steam Workshopu su prestali raditi, pa nakon bombardiranja lošim ocjenama Capcomu nije preostalo ništa drugo nego učiniti korak unatrag.

“Ispričavamo se zbog prouzročenih neugodnosti i kada se problem riješi, ponovno ćemo izdati nadogradnju”, stoji u priopćenju. Isti DRM su dobili i neki drugi stariji naslovi poput Mega Man Battle Network Legacy kolekcije i Ghost Trick: Phantom Detectivea, a kasnije će uslijediti i prominentniji naslovi.

Inače, radi se o DRM-u koji direktno “zaključava” fajlove slično načinu na kojem pirati nekada pakiraju svoja modificirana izdanja. Stoga Enigma Protector ima problema i s antivirusnim alatima koji nerijetko igre koje štiti vide kao zlonamjeran softver.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano