Vijesti

CD Projekt smatra da je Cyberpunk bio bolji na izlasku nego što se govorilo

U razgovoru za Gamesindustry.biz, Michał Platkow-Gilewski iz CD Projekta poručio je da želi povratiti povjerenje igrača i vratiti odnos na razinu kakva je bila prije izlaska Cyberpunka 2077.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uzbuđenje koje nas je okruživalo uoči izlaska Cyberpunka napravilo je veliki pritisak”, priznao je Michał. Bilo je to najbolje razdoblje njegovog života, kada je sve bilo krasno i svi su voljeli CDPR. A potom je igra izašla. I nitko nije bio spreman na ono što je uslijedilo, pa ni PR tim kojem pripada.

Kako kaže, razvojni tim je tada doživio “kritičnu masu negativnosti”, ali umjesto da se prepuste, zavukli su rukave i prionuli radu. Posebno na konzolama, prošlo je jako dugo vremena prije nego što smo dobili igrivu verziju Cyberpunka, i igrači su iz svojevrsnog bijesa počeli ismijavati CD Projekt što, smatra Michał, nisu zaslužili.

Postalo je kul mrziti Cyberpunk

“Vjerujem da je Cyberpunk pri lansiranju bio puno bolji nego što je bio prihvaćen, čak su i prve recenzije bile pozitivne. A onda je postalo kul ne voljeti igru. Jako brzo smo završili od heroja do ničega. To je bilo teško. Nismo znali što se događa. Znali smo da je igra sjajna, da je možemo poboljšati te da nam treba vremena da to napravimo.”

S ekspanzijom će, kaže, pokušati popraviti odnos s igračima. “Jedina stvar koju uistinu možemo učiniti je isporučiti ono za što smo sposobni. Imam osjećaj da ćemo uskoro to i moći, nadam se da će to biti novi početak za sve”, zaključio je.

Phantom Liberty ekspanzija za Cyberpunk 2077 izlazi 26.9. za PC, XSX/S i PC. Prvi dojmovi novinara koji su je isprobali ukazuju da će stanje biti neusporedivo bolje nego krajem 2020. po izlasku bazne igre.

Igra

Povezano