Vijesti

Čovjek bez kojeg Far Cry ne bi bio ovo što jest napustio je Ubisoft

Dan Hay pridružio se Ubisoftu prije 10-ak godina kako bi kao direktor nadgledao razvoj Far Cry 3, igre koja je kasnije postala odskočna daska za serijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj ulozi nastavio je i kod narednih nastavaka. Blood Dragon, Far Cry 4, Primal, Far Cry 5, New Dawn i naposljetku Far Cry 6 nastali su svi pod njegovom palicom. Nove Far Cry naslove možete prezirati ili obožavati, ali serijal bez Haya danas nebi bio ono što jest, odnosno jedan od najunosnijih u modernoj gaming industriji.

Što će biti sa serijalom?

“Poslije više od 10 godina u Ubisoftu, Dan Hay je odlučio potražiti nove izazove u karijeri”, Ubisoft je potvrdio VGC-u. U međuvremenu, Ubisoftov tim za Far Cry naslove vodit će Sandra Warren, žena je čiji korijeni u Ubisoftu sežu još do Far Cry 2.

Navodno odlazak Haya nije povezan s nedavnim optužbama za seksualno uznemiravanje nekih od Ubisoftovih čelnika, a što će biti sa serijalom te hoće li mijenjati sad već nekoliko nastavaka ustaljenu šablonu saznat ćemo možda već iduće godine s prvim glasinama. Šefovi prolaze i odlaze, ali glasine uvijek ostaju. I činjenica da svake dvije godine igramo novi Far Cry.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano