Vijesti

Cyberpunk 2077 izgleda nestvarno na PC te će imati čak 4 razine ray tracinga i DLSS 2.0 podršku

Ako je The Last of Us Part II na koncu aktualne generacije svojevrsni pokazatelj za što su sposobne konzole, onda će istu ulogu imati Cyberpunk 2077 na PC-ju koji će postaviti neke nove standarde za godine pred nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najsnažnija PC računala tako će Cyberpunk 2077 moći pokretati u fantastičnim detaljima, a suradnja s Nvidijom zaslužna je za čak 4 razine ray tracing tehnologije. Suradnja s Nvidijom izrodila je i DLSS 2.0 podršku, odnosno Nvidijina neuronska mreža bit će zadužena za poboljšanje raznih tekstura eventualne niže rezolucije što je definitivno “next-gen” i jedna od najboljih stvari koje se događaju u PC gamingu danas.

  • Ray tracing na RTX karticama bit će zadužen za globalnu iluminaciju (tzv Ray-Traced Diffuse Illumination) rasvjetnih tjela poput sunca, mjeseca, futurističkih billboarda…
  • Koristit će se za refleksije na svim površinama općenito, neovisno jesu li objekti prikazani na ekranu ili ne. To je do danas u potpunosti uspjelo napraviti tek nekoliko igara. Dragi PCMR komentatori, lupajte u komentarima linkove (posebno na onaj level iz Controla).
  • Ray-Traced Ambient Occlusion zaslužen je za realistično osvjetljenje svih objekata u odnosu na male izvore svjetla unutar određenog prostora Objekti će se tako iscrtavati u različitim spektrima osvjetljena u realnom vremenu.
  • Ray tracing koristit će se i kod sjena koje će se, shvatili ste već, iscrtavati u realnom vremenu različitim intenzitetima, a sve ovisno o faktorima nabrojanima iznad.

Developeri su do prije koju godinu “fejkali” refleksije i sjene u svim igrama. Za danas je za to zadužen ray tracing koji dosta olakšava posao i ima realistične rezultate, međutim, developeri i dalje imaju taj dodatan posao zbog računala nižeg ranga (koja i dalje čine veliku većinu PC tržišta) i konzola, međutim, dolaskom ray tracing podrške na AMD (Navi 2 serijom grafičkih kartica) i nove konzole, očekuje se ulazak ray tracinga u main stream.

Pasite oči na screenshotovima Cyberpunka 2077 s najsnažnijih računala.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano