Vijesti

Cyberpunk s novom grafičkom nadogradnjom otapa RTX 4090, ali izgleda kao novi next-gen

CD Projekt i Nvidia zaključili su zajedničku suradnju na tzv. Overdrive nadogradnji koja Ray Tracing i općenite vizuale podiže na još veći nivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Overdrive je Nvidijina najnovija tehnologija rezervirana samo za RTX 40 kartice, a koja Ray Tracing izvore svjetlosti kalkulira iz još više izvora. Tzv. “full Ray Tracing” osvjetljenje generira iz apsolutno svakog izvora svjetlosti, od neonskih znakova do svjetala automobila i sve se zahvaljujući RT jezgrama potpomognutim umjetnom inteligencijom izvodi u realnom vremenu. Tehnologija je to koja se, kažu iz Nvidie, koristi u produkciji filmova, a 11. 4. stiže u Cyberpunk.

I zaista, izgleda kao next-gen za next-gen u kojem smo sada. S još realnijim sjenama te iluminacijom svakog objekta zasebno, Cyberpunk izgleda s Overdriveom izgleda kao vjerojatno grafički najimpresivniji naslov današnjice. Razina vizuala poput ovih u prikazu ispod rezervirana je samo za vlasnike RTX 40, a udar na performanse je toliki da je DLSS 3 apsolutno potreban.

Naime, čak i RTX 4090 s cijenom od 2 tisuće eura nije sposoban izvoditi Cyberpunk s Overdriveom u više od 16 FPS-a pri 4K rezoluciji. Ali s DLSS 3 to je druga priča, jer broj sličica u sekundi skače i iznad 130, a pritom i dalje izgleda sjajno. Next-gen je stigao prije next-gena, premda sumnjamo da će nova generacija konzola čak i za 4-5 godina biti sposobna isporučiti ovakvo nešto.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano