Vijesti

Da nije odgođen, Starfield bi prošao poput Cyberpunka

Jučerašnja odgoda Starfielda iznenadila je malo koga. Pola godine uoči planiranog izlaska s različitih strana stizali su relativno negativni komentari o stanju igre, a Jason Schreier prisjetio se kako su mu još prošle godine uoči E3 prilazili skeptični developeri.

Još tada je vladalo uvjerenje kako Starfield neće biti spreman za najavljeni 11. mjesec ove godine. “Bit će novi Cyberpunk”, aludirali su na tehnički krš CD Projektovog hita. Čudi stoga da se sve do prekjučer inzistiralo na tom datumu.

Schreier iz ove perspektive hvali odluku o odgodi kao jedini logičan potez, a šef Xboxa otišao je korak dalje. Naime, Phil Spencer je pohvalio Bethesdu za odgodu naslova koji je u aktivnom razvoju već sedam godina.

Microsoft bez ekskluziva ove godine

“Odluke poput ove teške su za razvojne timove i fanove, ali potpuno podržavam odluku o odgodi”, napisao je na Twitteru. Šef Xboxa sada se iznenada pronašao u nepovoljnom položaju budući da do konca godine nema AAA naslova u najavi.

Ako nešto ne najavi na velikoj prezentaciji igara u lipnju, Microsoft bi mogao imati još jednu igrama lošu godinu. Jedan pametan čovjek izjavio je da odgoda nikada nije loš potez, i potpuno je u pravu, međutim, zabrinjava sad već ustaljeni uzorak Microsoftovih čelnika postavljanja masivno nerealističnih rokova.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close