Vijesti

Danas je izašao besplatni eFootball, ali s obzirom na kritike, bolje da nije

Konami je danas krenuo u novo razdoblje digitalnog nogometa pritom odbacujući preko 20 godina tradicije PES-a, ali i uobičajeni poslovni model.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PES od danas tako više ne postoji. eFootball je novo ime, besplatan je, izašao je na novom grafičkom pokretaču i… pa… nedostaje mu 99% sadržaja.

Kao što je i najavljeno, besplatni eFootball 2022 izašao je samo s bazičnim modeom i 9 klubova na Xbox i Playstation konzolama te na PC-ju. Dostupan je samo Kick Off mode, a buduću okosnicu live serice modela – Creative Team mode dobit ćemo 11. 11.

“Što su radili dvije godine?”, pitanje je koje se ponavlja na Steam recenzijama. “Najgori nogomet koji sam ikad igrao”, ponavlja se još češće. Na Steamu je od skoro 3 tisuće recenzija njih samo 6% pozitivno, a ukupna ocjena je ona najgora – Overwhelmingly Negative. Usporedbe s Cyberpunkom su neizbježne.

Ima i pozitivnih stvari

Koliko se Konami zaista potrudio oko eFootballa možda najbolje govori činjenica kako je Cristiano Ronaldo još uvijek u Juventusu. Odnosno, uvršten je u postavu Manchester Uniteda, ali još uvijek ima sliku u Juventusovom dresu iz prošle godine.

Na Redditu ekipa najviše zamjerki ima prema golmanima. Često izlijeću bez ikakve logike, toliko loše da protivniku nerealno otvaraju slobodan put prema praznom golu. Ovo ispod je samo jedan od primjera. Pogledajte i ovo.

Jasno je da je eFootball sada već ušao u sferu memea, međutim, oni koji se usude komentirati pozitivno slažu se kako je težina igrača i njihovo kretanje jako dobro pogođena. Složen je solidan temelj za kasnije nadogradnje gameplaya. Kao F2P live service naslov dojma smo da si Konami sve ovo može priuštiti, ali uz uvjet da ozbiljnije prionu poslu s dinamičnijim pristupom nego što su ga imali dosad.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano