Vijesti

Datum izlaska za Baldur’s Gate 3 pomaknut je unaprijed; Kratka odgoda za PS5 verziju

Ne viđamo često da se igre pomiču unaprijed, ali Larianov Baldur’s Gate 3 inicijalno zakazan za posljednji dan kolovoza sada ima novi datum izlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldur’s Gate 3 u svojoj punoj izvedbi izlazi 3. 8. na Steamu i GOG-u, a PS5 verzija dobit će nešto kasniji datum izlaska za 6. 9. Što se tiče kašnjenja PS5 verzije, Larian kaže da se igra već sada izvodi gotovo pa savršeno, u skoro konstantnih 60 FPS-a, a kraću odgodu iskoristit će za završne zahvate.

Ako ste igrali BG3 u early accessu, tek ste zagrebli površinu, budući da se radi o manje od četvrtine sadržaja koju igra ima za ponuditi. BG3 bit će golema igra, na što ukazuje i preko 170 sati samo cinematicsa, dvostruko više od svih epizoda Game of Thronesa i tri puta više dijaloga nego u svim Lord of the Rings romanima kombinirano.

Na izlasku u konačnom izdanju, Baldur’s Gate 3 brojat će 7 igrivih protagonista zajedno sa vlastitim ciljevima i pričama (možete sastaviti i vlastitog lika s vlastitom pozadinskom pričom), 11 rasa i 31 podrasu, 12 klasa i 46 podklasa te preko 600 magija i akcija. A 7. 7. očekujte najveću prezentaciju igre dosad na Panel from Hell Showcaseu.

Larian u priopćenju, između redaka, priznaje kako je odluka o pomicanju datuma izlaska donesena zbog “gužve” u inicijalno planiranom periodu, a posebno zbog Starfielda koji će, realno, prvog dana rujna zaokupiti veliku pažnju RPG igrača. Dobar potez.

Igra

Povezano