Vijesti

Developer Helldiversa 2 poručio da ga hrani bijes igrača, oni podivljali

Helldivers 2 svakako je daleko najpopularniji naslov studija Arrowhead dosad. Međutim, s velikom popularnošću nastupe i idioti, a kada pritom nastojite ostati otvoreni i pristupačni zajednici, lanac će kad tad negdje popucati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok čak i u najkritičnijim trenutcima, kada je malo tko mogao normalno igrati, nije izostala velika podrška igraće zajednice, ranije ovog tjedna izdana zakrpa naljutila je jedan dobar dio igrača. Prije svega zbog umanjenog učinka omiljenog Railguna, neki od njih okrenuli su se prema developerima i to s osobnim napadima na Discordu.

Git gud

Developeri su na salve uvreda i vrijeđanja kontrirati satirom. “Samo da znaš, hranim se tvojim bijesom, zabavlja me”, nervoznom igraču odgovorio je jedan od developera. Drugi developer dodaje kako je zapravo onemogućen način igranja koji je kod nekih popularan samo zato što ne zahtjeva korištenje mozga, čime je očito pretjerao. Kako pjeva Dubioza, “mozake” mi ne diraj.

Mase igrača okrenule su se Redditu i drugim društvenim mrežama, broj lajkova i komentara ukazuje da zajednici u globalu ne sjeda takva komunikacija, pa se šef studija Johan Pilestedt brzo požurio ispričati.

“Jako sam razočaran takvim ponašanjem, nedopustivo je kritiku o zakrpi primiti na osobnoj razini”, poručio je pa dodao kako studio ne stoji iza takvog načina edukacije, a developere će “educirati” kako se bolje odnositi prema igračima.

Igra

Povezano