Vijesti

Developeri diljem industrije već rade igre za Switch 2

Uoči ovogodišnjeg okupljanja na GDC-u, najvećoj konferenciji developera na svijetu, organizacija je provela tradicionalno ispitivanje o navikama i planovima za budućnost. Kroz jedno takvo istraživanje prije nekoliko godina saznali smo za postojanje PlayStation 5 i Xbox Series konzola, a sada puno toga otkriva o novom Nintendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se Switch 2 bliži izlasku ukazuje informacija da čak 8% od preko 3 tisuće ispitanih kod sebe imaju razvojne jedinice nove Nintendo konzole te razvijaju igre za istu. 66% developera u ovom trenutku razvija igre za PC, 35% za PS5, 34% za XSX/S, 18% za još uvijek aktualni Switch, a 24% i 23% za Android i OS.

I dok Nintendo još uvijek nije službeno potvrdio postojanje Switcha 2, čak 32% developera odgovorilo je da ih jako zanima razvoj igara za tu konzolu. Čisto za usporedbu, 41% developera želi razvijati igre za PS5, a 61% za PC, a 29% za Xbox.

Izlazak novog Switcha ili kako god se bude zvala iduća Nintendova konzola očekuje se ove godine. Priča se opet o sličnom hibridnom formatu te ponovljenoj suradnji s Nvidijom od koje će preuzeti tehnologije za AI upscale igara, pa se očekuje tehnička razina kvalitete igara blizu one s velikih konzola, ugrubo negdje blizu PS4.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano