Vijesti

Developeri PlayStation ekskluziva stisnuli su Sony da njihove igre dođu na PC

Suprotno razmišljanjima najvećih PlayStation fanova, nije Sony taj koji je pogurao PlayStation ekskluzive prema PC-ju, već su za to najviše zaslužni sami developeri igara koji su poželjeli vidjeti svoje (do tada) PlayStation ekskluzive na PC-ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je to Cory Barlog, izvršni direktor God of Wara iz 2018. godine u intervju za Game Informer.

“Svi smo željeli naše igre na PC-ju”

“Zapravo mislim da je to zajednički trud više naših (PlayStation first party op. a.) studija. U jednom trenutku smo zaključili da bi to bila dobra stvar za igrače. Nakon nekog vremena ideja je došla do točke usijanja i krenuli smo s realizacijom.” Barlog je otkrio da i dalje svaki studio smišlja strategiju na koji način i kada će njihove igre doći na PC i da je to jedan dugotrajan proces.

Koliko je izdavanje PlayStation ekskluziva na PC pametan potez, govore i rezultati koje su zabilježili Horizon Zero Dawn i Days Gone. Procjene govore da se Horizon Zero Dawn prodao debelo preko milijuna na PC-ju, dok za Days Gone nemamo konkretne brojke. Poznato je kako su obje igre itekako profitabilne za Sony.

Kao što već znate, jučer je na PC došao i God of War. Očekivanja su velika i vjerujemo da će upravo GoW srušiti prodajni rekord koji je postavio HZD.

Igra je na dobrom tragu da tijekom vikenda postavi novi rekord kada pričamo o PlayStation ekskluzivama na PC-ju.

Budite sigurni da i budućnost donosi sve više PlayStation naslova na PC. Samo je pitanje vremena koliko će pojedina igra biti PS ekskluziva, a kada će doći na PC. Uživajte u igranju i manje brojite poligone, PC Master Raso.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano