Vijesti

Developeri Stalkera 2 istodobno ratuju i razvijaju igru

111 dana je prošlo od početka rata u Ukrajini, međutim, razvoj na Stalkeru 2 ukrajinskog studija GSC Game World nije stao. Neki developeri su na prvoj crti bojišnice, a drugi svoj doprinos obrani Ukrajine pružaju na drugi način, volontiranjem, dok u slobodno vrijeme nastavljaju razvoj dugo očekivanog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije lako pisati nasilne questove dok rat hara ispod prozora”, objašnjava dizajnerica naracije Daria Tsepkova, a koja danas živi u hodniku neke zgrade zajedno s psom kojeg je spasila s ulice.

Animator Oleksandr Levchenko rođen je u Mariupolu. “Od početka rata nisam se čuo s roditeljima. Neopisiv je osjećaj ne znati jesu li tvoji voljeni uopće živi”, shrvan je Oleksandr.

“Nikada nisam zamišljao rat u Europi u 21. stoljeću”, javio se u vojnoj odori Dmytro Iassenev s bojišnice, inače vodeći developer za AI. Na bojištu su i Oleksii Ivanov te Maksym Hnatkov koji poručuje da će se vratiti na posao kad pobjede u ratu.

I to su samo neki od zaposlenika GSC Game Worlda. “Mnogi od kolega nisu u mogućnosti podijeliti svoja iskustva zbog sigurnosnih razloga”, kažu. Javljanja GSC-ovca i potresne kadrove pogledajte ispod. Inače, Stalker 2 planirali su izdati koncem ove godine, međutim, sada sve diktira rat.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano