Vijesti

DICE je, izgleda, završio s Battlefront serijalom

Nakon odličnog reboota Battlefronta, i dvojke koja je iz mora kontroverzi isplivala kao odličan naslov, EA navodno ne želi nastaviti serijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi to uvijek pouzdani Jeff Grubb s GamesBeata, koji je o Battlefrontu pisao u kontekstu jučerašnje najave čak tri nove Star Wars igre. Sve tri razvijaju ili nadgledaju iz Respawn studija, koji se tako prometnuo u novu perjanicu Electronic Artsa.

Fokus na vlastite IP-eve

I ne samo to, EA planira zadržati ovu lukarativnu licencu unutar Respawna i tu se namjera zaustaviti što se tiče Star Wars igara. Nadalje će se koncentrirati na vlastite IP-eve, čime će ujedno umanjiti rizik od neuspjeha licenciranih AAA naslova od čega čelnici EA-a posebno zaziru.

Podsjećamo, nastavak je to rekonstrukcije čitave kompanije, a koju vodi nova šefica Laura Miele. Ona je već postavila Vincea Zampellu kao čovjeka koji će nadgledati Battlefield serijal, a u kojem vidi talentiranog inovatora i vizionara.

Rekonstrukciju čeka i sami DICE. Nadajmo se da će ona iznjedriti bolja Battlefield iskustva od 2042 kojeg dva mjeseca nakon izlaska ne igra više nitko.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano