Vijesti

Digital Foundry o Forzi Horizon 5: “Next-gen spektakl!”

Uoči izlaska Forze Horizon 5 neki mediji već su dobili priliku igrati i testirati ove Xbox konzolaške ekskluzive. Među njima je i Digital Foundry, čiji Richard Leadbetter je ostao zapanjen tehničkom izvedbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabrani mediji imali su priliku zaigrati jedan sat Forzu Horizon 5 na Xbox Series X i S prije nego što će neki od njih otići u Meksiko na review event. FH5 na obje konzole dostupan je u dva grafička moda. Quality favorizira količinu detalja i izvodi se u 30 FPS-a, a Performance zadržava istu rezoluciju, nativni uz veći broj sličica u sekundi.

Leadbetter hvali Quality mode koji se uz zapanjujuće efekte izvodi toliko dobro da se navodno ni ne primijeti relativno niskih 30 FPS-a. “Bit će teško odabrati u kojem modeu voziti ovu igru”, kaže. Ray tracing refleksija nema, odnosno implementirane su samo u Forza Vista garaži, što ne narušava impresije. Preporučamo pogledati video i spuštanje automobilom niz aktivni vulkan. Izgleda nevjerojatno dobro.

“Izvode se praktički isto”

Unatoč manjku količine detalja poput odlomljenog kamena i vegetacije, Performance mode također oduševljava u stabilnih 60 FPS-a. Na Xbox Series S on se izvodi u 1080p, kao i Quality mode, međutim, razlike kod obje konzole primjetne su tek kod rezolucije, kažu iz Digital Foundryja. “Na obje konzole Forza Horizon 5 se kroz oba grafička modea izvodi identično”, tvrde.

Ipak, Microsoft nije dopustio testiranje igre na Xboxu One i PC-ju. To će uslijediti negdje uoči lansiranja FH5 5. 11.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano