Vijesti

Digitalna prodaja na PlayStationu dosegnula je gotovo 80% udjela, a broj PS+ korisnika je u padu

Sony je objavio financijski izvještaj za prvi kvartal ove poslovne godine. I sve je u padu. Zbog jenjavanja pandemije igra se manje nego u istim razdobljima prošle dvije godine, ali i profiti su manji zbog većih ulaganja u interne studije i akvizicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razdoblju od travnja do kraja lipnja ove godine Sony je isporučio 2,4 milijuna konzola, što je za 100 tisuća više u odnosu na isto razdoblje lani, a novost je da prodaju PS4 konzola Sony više ne broji. Stoga je službena brojka prodaje PS4, barem zasad, zaustavljena na 117 milijuna.

I dok je prodaja konzola približno slična, dogodio se značajan pad prodaje igara. Prodano je 47,1 milijun igara, što je značajan pad u odnosu na 63,6 milijuna iz godine prije. Ono što je raslo u tom segmentu je omjer prodaje u korist digitalije, koja sada iznosi čak 79%. Čak 8% više u odnosu na prošlu godinu. Prodaja fizičkih igara je na izdisaju.

Pad broja pretplatnika

Slabiji no inače kvartal manifestirao se i u broju PS+ pretplatnika. Njih je sa zadnjim danom lipnja bilo 47.3 milijuna, što je za milijun više nego na isti dan prošle godine, ali i za 0.1 milijun manje nego prije 3 mjeseca.

U konačnici, sve se to odrazilo i na 30,5% manje prihode u odnosu na prošlu godinu. Osim većih ulaganja u vlastite igre i akvizicije, Sony pad prihoda pravda i za njega nepovoljnim tečajnim razlikama. Ipak, od svih recentnih ulaganja očekuje se značajan porast prihoda u budućnosti, a nas za idući kvartal najviše zanima koliko i hoće li uopće rasti broj PS+ pretplatnika nakon uvođenja novih razreda pretplate.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano