Vijesti

Direktna usporedba Metal Gear Solid kolekcije neće iznenaditi nikoga

I dok Konami sa singapurskim Virtuos studijem priprema remake Metal Gear Solida 3, čekanje bi trebala skratiti nova kolekcija MGS naslova koja će u listopadu konačno omogućiti njihovo igranje na modernim platformama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 po cijeni od 60 dolara ponudit će prva tri MGS-a i dva 8-bitna prethodnika s Nintenda. Konami je sve do prije nekoliko dana odugovlačio s prvim gameplay prikazom, a po objavi bilo nam je jasno i zašto. Na prvi pogled, s vizualne strane, osim rezolucije nismo vidjeli pretjerane razlike u odnosu na prethodna izdanja, a da ih ni nema pokazuje prva ozbiljnija usporedba.

Youtube kanal Cycu1 ukazao je na doslovno isti port Metal Gear Solid HD Collectiona izdanog za Xbox 360 i PlayStation 3. Konami je u međuvremenu uklonio to izdanje iz digitalnih trgovina, a sada nastoji prodati identične igre po novoj cijeni. Naime, vlasnici HD Collectiona nemaju pravo čak ni na popust, premda se radi o doslovno istim portovima.

Svejedno, interesa ne nedostaje i svi žele zaigrati kultne MGS naslove na modernim hardverima, a posebno to ide za PC igrače koji dosad nisu imali priliku igrati MGS 1, 2 i 3 u HD izdanjima. Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 izlazi 24. 10. na Steamu, XSX/S i PS5, a u 2024. uslijedit će remake MGS3: Snake Eatera.

Igra

Povezano