Vijesti

Disney Speedstorm mogao bi konkurirati Mario Kartu. Prvi dojmovi su jako dobri

Predstavljen prošle godine kao konkurent Mario Kartu, novi karting naslov s Disneyevim junacima izašao je jučer u early accessu te pokupio dobre prve impresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disney Speedstorm razvio je Gameloft, kojeg pamtimo prvenstveno po igrama za mobilne telefone i Asphalt serijalu, a koji iskustvo razvoja igara za “velike” platforme ima s još jednim Disney naslovom – Dreamlight Valleyom. Dostupan na PC-ju, PS4 i PS5, Switchu te XONE i S/X-u, Disney Speedstorm bit će besplatan za igranje, ali u early accessu mu možete pristupiti isključivom kupnjom Founder’s paketa po cijeni od 30 eura.

I dok Gameloft planira dalje razvijati igru po uputama onih koji odluče platiti rani pristup, na internetu su se pojavile prve recenzije i kreću se oko osmice. Prvi recenzenti su od reda zadovoljni voznim modelom, kažu da gameplay mehanike poput onih iz Mario Karta i Crash Team Racinga dobro funkcioniraju i u Disneyjevom raceru, a premda se na svakom koraku vidi posvećenost live service modelu, kažu dnevni, tjedni i sezonski zadaci pružaju dovoljno sadržaja čak i solo igračima.

Međutim, igra je slabije ocjenjena na Switchu, gdje, poručuju prvi igrači i recenzenti, Disney Speedstorm ima jako loše performanse i (pre)nisku rezoluciju. Dakle, preporuka je novi karting naslov igrati na Xboxu, PC-ju i PlayStationu, a igračima na Nintendo Switchu se savjetuje pričekati još neko vrijeme.

Igra