Vijesti

DLSS je upravo postao dostupniji nego ikada, što je odlična vijest za PC gamere

Nvidjina deep learning super sampling tehnologija zauvijek je promijenila način na koji se igraju PC igrači. Posebno oni na RTX generacijama grafičkih kartica s Tensor AI jezgrama mogu koristiti prednosti deep learning tehnologije kojom Nvidia dominira tržištem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neuronska mreža kalkulira i rekonstruira oštrije prikaze slike uz manju potrošnju resursa. Prikaz u 99% slučajeva izgleda bolje, što ostavlja dodatni prostor igračima za podizanje rezolucije ili ray-tracing.

Dosad su developeri trebali usko surađivati s Nvidiom kod razvoja DLSS podrške budući da je neuronska mreža trebala obraditi gomilu precizno snimljenih slika, a od RTX30 generacije grafičkih kartica i DLSS-a 2.0 sistem je sposoban učiti samostalno s najobičnijim generičnim slikama iz igre.

DLSS SVIMA!

Što znači da su stvoreni preduvjeti da apsolutno svi mogu implementirati DLSS u svoje igre, stoga je jučer stigao službeni DLSS plugin u Unreal Engine. To ujedno znači kako ćemo gomilu igara reda manje ili srednje veličine na Steamu i EGS-u uskoro moći igrati uz bolji prikaz i izvođenje, a sa identičnim hardverom.

Što prije DLSS dođe do šireg broja gamera, to bolje. Nažalost, budući da se radi o Nvidijinoj tehnologiji, DLSS nije dostupan na konzolama i AMD-ovim grafičkim karticama. Ali AMD zato priprema svoje slično rješenje imena Super Resolution koje bi trebao predstaviti negdje ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano