Vijesti

Do kraja mjeseca PS+ Premium pretplatnici igrat će PS5 igre iz clouda

Kako je i nagoviješteno ranije ove godine, PlayStation Plus Premium pretplatnici uskoro će moći streamati PS5 igre iz oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku će biti dostupan tek manji broj igara, a kasnije će se katalog proširiti na “stotine naslova”. Za početak se navode igre poput Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesa, Horizon Forbidden Westa, Ghost of Tsushime, Mortal Kombata 11 i Saint Rowa 4. Premium pretplatnici moći će i isprobavati sve igre iz clouda kroz Trial uslugu.

Iz clouda ćete moći igrati i DLC-ove, a sve do maksimalne 4K rezolucije i 60 FPS-a. Radit će i capture, kako uzimanje screenshotova, tako i snimanje videa do 3 minute. Kao minimalna brzina navodi se 5 mbit-a, za 1080p preporuča se najmanje 15, a za streamanje u 4K minimalno 38 mbita.

Igranje PS5 igara iz clouda Sony prvo planira pokrenuti u Japanu, a ako sve bude u redu, pokretanje usluge u Europi zakazano je za 23. ovog mjeseca. Igrači na PS4, mobitelima, računalima, pa čak i na nadolazećem PlayStation Portalu zasad neće moći streamati PS5 naslove.

Povezano