Vijesti

Dok prži novac na Game Passu te ima stotinjak milijardi keša na računu, Microsoft danas otpušta tisuće zaposlenika

I dok je Microsoft kod nas na FFA prisutan najviše kroz prizmu Game Passa i akvizicije Activisiona, ova tvrtka ja danas je naslovnicama svih mainstream medija zbog jednog sasvim drugog razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, div iz Redmonda danas bi trebao otpustiti 5% zaposlenika, što čini oko 11 tisuća ukupno zaposlenih, javlja Sky News. S druge strane Bloomberg u vlastitom izvješću, ne navodeći konkretne brojke, javlja da će dodatno na to u nekoliko bitnih inženjerskih divizija ljudi ostati bez posla.

Prvi je ovo veliki val otkaza u Microsoftu nakon što je u listopadu prošle godine otpustio 1000 zaposlenika, uključujući i one koji rade u Xbox diviziji. Tako je Microsoft, ista ona tvrtka koja ima više od 100 milijardi dolara keša u rezervi (podatak iz 3. mj. prošle godine) te “prži” tko zna koliki novac na Game Passu, odlučio teret globalnih ekonomskih previranja prebaciti na svoje zaposlenike.

Inače, Microsoft je za 25. 1. zakazao Developer Direct prezentaciju na kojoj će objaviti sve novosti o Forzi Motorsport, Redfallu, Minecraft Legendsu i The Elder Scrolls Onlineu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano