Vijesti

Domaći CircuitMess lansira liniju STEM igračaka u domaće trgovine te ulazi u veliku suradnju s NASA-om

“Započni svoju STEM avanturu”, slogan je iza nove linije STEM igračaka Alberta Gajšaka i njegovog CircuitMessa, nama najpoznatijeg kao tvorca prve domaće gaming konzole MAKERbuina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su dosadašnji projekti ovog uspješnog tehnološkog startupa kretali s Kickstartera s fokusom na strana i masovnija tržišta, ukupno 11 edukativnih “uradi sam” setova od sada se mogu pronaći na policama domaćih trgovina po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 16,99 eura.

Kolekcija sadrži devet mini-robota koji podučavaju osnovnim temama iz sfera robotike i elektrotehnike te dva veća seta – igraću konzolu BiT Sparkly i robotski auto Sparkly. Svi setovi međusobno su kompatibilni i povezivi, namijenjeni su za djecu školske dobi od sedme godine na dalje, a za njihovo slaganje i korištenje nije potrebno nikakvo predznanje. Svi dolaze s potrebnim alatima i detaljnim uputama na hrvatskom jeziku, a tu si u interaktivni online materijali.

Nakon retail premijere u Hrvatskoj, CircuitMess će iduće godine lansirati kolekciju i na stranim tržištima, međutim, ovo nije sve čime se ovaj uspješan domaći startup trenutno bavi.

Suradnja s NASA-om

CircuitMess kreće u najambiciozniju suradnju dosad. Licenciran od NASA-e, u suradnji s američkim Geek Club startupom razvija “uradi sam” Perseverance Space Rover Kit. “Perseverance Space Rover je naš najambiciozniji projekt do sada. Proučili smo tisuće službenih dokumenata i nacrta kako bismo dizajnirali ekstra-detaljnu repliku najpoznatijeg NASA-inog svemirskog rovera te povezali naš dizajn sa CircuitMessovom tehnologijom”, poručili su iz Geek Cluba, a Albert dodaje kako je ova suradnja zapravo preklapanje vizija i suradnja u svijetu koji postaje sve kompleksnije mjesto za proizvodnju i isporuku proizvoda bilo koje vrste.

Perseverance Space Rover Kit sastoji se od pet unikatnih uređaja:

  • Preservance Space Rovera opremljenog je sa sedam motora, šest kotača, kamerom za detekciju objekata te Wi-Fi i Bluetoothom, funkcionalnom robotskom rukom, utorima za dodatne senzore, dvojezgrenim procesorom i kontrolerom za upravljanje
  • Setom za učenje elektronike Voyager dizajniranom u čast NASA-inoj najdugovječnijoj misiji
  • Replikom satelita Juno koji analizira Jupiter i sadrži solarne panele
  • Replike najpoznatijeg NASA-inog svemirskog šatla Discovery
  • Artemis pametnog satra s Bluetoothom

Tim povodom pokrenuta je i najveća Kickstarter kampanja dosad kroz koju ovdje do konca studenoga možete prednaručiti Space Rover set za 149 dolara ili čitavu kolekcije za ukupno 349 dolara, što je najpovoljniji iznos po kojem ćete ih ubuduće moći kupiti. Od traženih 20 tisuća dolara, kampanja je već prikupila preko 400 tisuća dolara i ova lijepa priča ide dalje.

Povezano