Vijesti

Domaći Ironward najavio je ZeroSpace, ambiciozan RTS po uzoru na Starcraft. Već je premašio traženi iznos na Kickstarteru

Domaći Ironward studio koji stoji iza sjajnog serijala The Red Solstice radi na prvom hrvatskom RTS-u, naslovu imena ZeroSpace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj znanstveno-fantastični RTS Ironward razvija s američkim razvojnim studijem Starlance. ZeroSpace je, kažu, inspiriran Starcraftom, a ovaj neobičan developerski duo odlučio se na financiranje crowdsourcingom. Tako možete podržati igru na Kickstarteru gdje je, na krilima popularnih Starcraft kreatora i profesionalnih igrača, igra već dosegnula i triput premašila traženi iznos od 100 tisuća dolara.

Zerospace bit će cinematično iskustvo s epskom SF pričom u kojoj će svaka odluka imati utjecaj na sudbinu galaksije. Osim Starcrafta, po pitanju naracije, developerima je prilikom razvoja kampanje za jednog igrača uzor Mass Effect serijal, što puno govori o ambiciji igre. Developeri obećavaju open world kampanju s 13 glavnih misija, 14 hero loyalty misija i 40 popratnih priča, a sve će pratiti interaktivni dijalozi te oko 3 sata cinematičnih cutscena.

Fanovi SF RTS-ova dugo su čekali ovakvu igru

Bazna igra brojat će 4 frakcije, od kojih će svaka imati vlastiti identitet te dizajn zgrada i 10 jedinica, a tu su i 6 mercenary frakcija s 4-5 jedinica i 14 heroja. Osim kampanje, igrat će se i 1v1 te 3v3 PvP modovi, a perjanica bi trebao biti inovativni masivni multiplayer mod s kooperativnim elementima koji nikada ne prestaje, a svaki odigrani meč utjecat će na galaksiju koju dijele svi igrači.

Igra je već u uznapredovaloj fazi razvoja, na što ukazuju i prvi dojmovi nekih velikih kreatora iz igrivog builda. Kreatorima te utjecajnim licima RTS zajednice igrača sviđaju gameplay mehanike i lore, a neki čak idu toliko daleko pa kažu da se ZeroSpace već sad doima na razini kvalitete Starcrafta 2, a u nekim elementima i bolji.

Rano alpha testiranje planira se već u prosincu ove godine, beta negdje godinu dana kasnije, a puni izlazak ZeroSpacea očekuje se negdje sredinom 2025. Igru možete wishlistati na Steamu, a backati projekt u na Kickstarteru.

Igra