Vijesti

Došao je Return to Monkey Island gameplay, a gameri su opet pokazali kakva smeća mogu biti

Mlađi čitatelji među vama možda nisu nikad čuli za Monkey Island i zašto je on važan dio gaming baštine i besmrtnosti. Legendarni p’n’c serijal skoro slavi 32. rođendan, a nedavno je najavljen Return to Monkey Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo doznali da na njemu radi originalni tvorac Ron Gilbert, nismo ni sanjali da će čovjeka napasti kreteni s društvenih mreža jer se ONI ne slažu s novim grafičkim stilom igre.

Igra s dušom pod teretom današnje (ne)kulture društva

Monkey Island je poseban. Rijetko ćete pronaći igru s takvim humorom i likovima čije ćete izjave pamtiti desetljećima poslije. Za pametno pisanje i specijalni grafički izričaj, zaslužan je najviše Ron Gilbert koji je svoju dječačku viziju pretvorio u povijesnu baštinu koja je nadahnula mnoge igrače da krenu igrati, a mnoge današnje developere, da krenu stvarati.

Trideset i dvije godine kasnije, kad mislimo da smo kao društvo napredovali, isti taj gospodin odlučio je po prvi puta svijetu pokazati gameplaya Return to Monkey Islanda. Sigurni smo da nije očekivao da će na svoj račun dobiti na stotine i stotine psovki i uvreda jer je promijenio grafički stil igre.

Istina je da je Return to Monkey Island promijenio izgled, ali daleko od toga da je ružna igra. Dapače, nama se čini da je i dalje zadržao šarm koji smo davno zavoljeli i ne vidimo ništa loše. Svi legendarni likovi su tu, a ime Rona Gilberta jamči kvalitetan narativ i vrhunski humor koji nedostaje današnjim igrama.

Možda je i bolje da se čovjek odlučio povući s društvenih mreža. “Gasim komentare. Ljudi su zločesti i moram obrisati pogrdne komentare. Ovo je čudesna igra i svi u teamu smo ponosni na nju. Igrajte ili ne igrajte, ako to želite, ali nemojte biti zli.” Ron je dalje zaključio da više neće postati ništa o razvoju igre koju se nadamo zaigrati do kraja godine.

Return to Monkey Island prvo dolazi na PC i Nintendo Switch, a kasnije na sve konzole. Ne budite zli.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano