Vijesti

Dragon Age: The Veilguard bez nasilnih DRM-ova na PC-ju, od prvog dana na Steamu

I dok DRM zaštite poput Denuva u osnovi dobro rade svoj posao zaštite od piratiziranja, takva rješenja najčešće imaju veliki udar na performanse. Kod Electronic Artsa zoran primjer je Star Wars Jedi: Survivor od kojeg se očito ponešto naučilo.

Tako nadolazeći Dragon Age: The Veilguard neće imati DRM vanjskih strana poput ozloglašenog Denuva, što su službeno potvrdili i Bioware i EA. Umjesto toga imat će vlastito manje nametljivo rješenje koje, uvjereni smo, neće raditi previše problema.

Djeluje kao da ni izdavač ni developer ne žele ostaviti ni tračak nečega što bi otežalo lansiranje Veilguarda, čemu u prilog ide lansiranje od prvog dana na Steamu bez potrebe za bilo kakvom EA aplikacijom. Ako tome pridodamo i izostanak bilo kakvih mikrotransakcija, barem na papiru sve zvuči savršeno.

Ovi popularni potezi svakako idu i u smjeru povratka povjerenja u Bioware. Sudeći po prvim dojmovima novinara, koji su većinom pozitivni, kultni razvojni studio jako je blizu povratka na stare staze.

A kada smo kod PC-ja, Bioware je otkrio i čitav niz preporučenih konfiguracija za igranje koje možete pogledati iznad.

Na konzolama će se Dragon Age: The Veilguard izvoditi u dva sad već standardna moda, jedan koji prioritizira grafiku u 30 FPS-a (s RTAO) i drugi u 60 FPS-a. Pritom je tu i podrška za PS5 Pro gdje će, kažu, igra potpuno iskoristiti PSSR te izvoditi standardni fidelity grafički mod u 60 FPS-a.

Preload na Xboxu već je krenuo, na PS5 će uslijediti 29. 10., a izostankom DRM-a na PC-ju neće biti preloada. Dragon Age: The Veilguard izlazi 31. 10.

Igra

Povezano