Vijesti

Dual Sense ne radi na PS4, ali radi bez problema s Xbox igrama

Neki od velikih medija danas su se pohvalili primitkom PS5 konzola na testiranje. Youtuber Austin Evans nije jedan od njih, ali on se uspio dočepati Dual Sense kontrolera. Vjerojatno nekim manje službenim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok smo dosad u nekoliko navrata uspjeli vidjeti Dual Sense u akciji, sve je to bilo strogo kontrolirano pod paskom Sonyja. Austin Evans ga je testirao sa svime što je mogao pronaći. Čak ga je i otvorio.

Austin Evans nebi bio bio Austin Evanse da PS5 kontroler nije prvo povezao s Xbox Series X. Xbox je prepoznao da je spojeno nešto ali, naravno, Dual Sense ne radi na XSX. Isto kao ni na PS4. Do jučer smo bili uvjereni da će raditi bez problema. @Nightyx bio si u pravu.

PS4 ne prepoznaje Dual Sense kao kontroler. Ali prepoznaje ga kao mikrofon koji sasvim normalno radi.

S čim onda radi? Spojen na laptop specijalizirani softver prepoznavao je sve gumbe. Ali radi i s mobitelima! I to bez ikakvih problema. Tako je prvi test novog Dual Sense kontrolera ikada odrađen s Xbox igrama preko xClouda. Dok je Austin Evans inače privržen Xbox brandu, igrajući Forzu Horizon preko Game Passa hvalio je triggere i držanje u ruci. Nažalost, haptička vibracija i adaptivni triggeri rade samo na PS5, pa to neće moći testirati dok ne dobije konzolu.

Austin i kolega rastavili su kontroler i otkrili nešto što ih je iznenadilo. Poznato je da Dual Sense ima ugrađen mikrofon, ali dosad nismo znali da ih ima čak 2. Ovom drugom svrha je vjerojatno uklanjanje pozadinske buke. Čitavi video dužine preko 11 minuta pogledajte ispod.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano