Vijesti

DualShock 4 neće raditi na PS5 s PS5 igrama, ali hoće s PS4 igrama

Sony je službeno potvrdio putem PlayStation Bloga, kako DualShock 4 (PS4 kontroler) neće raditi na PlayStationu 5 s PlayStation 5 igrama, ali zato hoće raditi s podržanim PlayStation 4 naslovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DualShock 4 won’t work with PS5 games, because we believe that PS5 games should take advantage of the new capabilities and features we’re bringing to the platform, including the features of DualSense wireless controller.

Znate već da ćemo moći većinu PS4 igara igrati na PS5 konzoli i njih ćemo moći igrati s PS4 kontrolerom. Vjerujemo da ćemo PS4 igre moći igrati i s DualSensom, no teško da će PS4 igre koristiti feature koje DualSens donosi.

Dobra vijest je da će The Platinum i Gold Wireless slušalice raditi na PlayStationu 5, ali Sony nije otkrio hoće li u potpunosti iskoristiti 3D audio koji će donijeti PS5 i Tempest engine.

Također, sve 3rd party slušalice koje se povezuju preko USB konektora će raditi.

PlayStation 4 kamera će također biti kompatibilna uz adapter koji će biti besplatan za sve PSVR korisnike. Sony će kasnije otkriti kako će PSVR vlasnici besplatno dobiti adapter.

Kao što znate, Mark Cerny je ranije potvrdio da će PSVR biti kompatibilan s PS5 konzolom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano