Vijesti

E3 2021 održat će se digitalno, hoće li naplaćivati demoe?

E3 dugo jepredvodio listu najvećih svjetskih sajmova. U Los Angelesu su se sredinom lipnja odvijali najveći događaji i prezentacije gaming industrije. Globalni značaj počeo je gubiti 2019. kada ga je zaobišao Sony, prošle godine sajam je otkazan zbog korone, a čini se da ove godine organizatori žele održati veliki digitalni event.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su jučer tokom čitavog dana izvještavali američki mediji, vodstvo E3 je u pregovorima s velikim izdavačima s kojima bi sredinom lipnja organizirao prezentacije igara poput onih u prepandemijsko vrijeme. Osim prezentacija novih igara, gledateljima bi se ponudio plaćeni paket koji bi u suradnji s Nvidiom ponudio isprobavanje nadolazećih igara slično kao što smo ih mogli isprobavati na floorovima sjma u Los Angelesu.

Plan je bio ponuditi igranje demoa preko GeForce Now cloud streaming servisa, a paket bi se naplaćivao 30-ak dolara.

Javnost je ovakvu najavu dočekala na nož. Na Twitteru se prije svih javio Geoff Keighley koji svoj Summer Game Fest želi gurati umjesto E3, da bi vodstvo sajma na kraju izdalo priopćenje kako se zaista priprema digitalni E3, ali će on biti u potpunosti besplatan.

Dakle, za razliku od prošle godine E3 će se održati barem u digitalnom obliku. I bit će besplatan. Navijamo za scenarij u kojem će se vodstvo uspjeti dogovoriti sa što više izdavača. Voljeli smo čitavi taj šušur u dane E3 i to je nešto što ništa ne može zamijeniti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano