Vijesti

EA je kreirao ogromnu PR katastrofu i doživio neviđeni “roast” vlastitih studija i igrača

Vjerujemo da osobi koja upravlja EA službenim Twitter profilom, danas nije lagano. Pokušaj šale (?) prošao je toliko loše da smo svjedočili još jednoj PR katastrofi. Toliko lošoj da su studiji u vlasništvu EA stavljali facepalmove ispod objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katastrofa je krenula rano ujutro prema našem vremenu, kada je objavljeno ovo.

“Oni su za 10, ali vole samo igrati igre za jednog igrača” glasila bi slobodna interpretacija izjave koja nije trebala Electronic Artsu. Kompanija od ranije vuče stigmu mrzitelja single player igra koju godinama kasnije i dalje ne može oprati.

Posebno je ova izjava loše sjela Vince Zampelli, glavnom čovjeku Respawn studija čije su se single player igre prodale u milijunskim iznosima.

Nisu ni ostali bili milosrdni prema službenom EA Twitter računu. Mi se nadamo da dotična osoba još uvijek ima posao i da je naučila/naučio na vlastitim greškama.

Podrži FFA i riješi se reklama

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS