Vijesti

EA je odlučio ugasiti Project Cars u korist open world socijalnih racing naslova

Osnovan 2009. studio Slightly Mad stekao je ime s tri Project Cars naslova. Osnivač je prodao studio Codemastersu 2019., a zatim je Electronic Arts prošle godine kupio Codemasters što je, izgleda, kraj za nekima omiljeni serijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon procjene Project Carsa i njegovog dugoročnog potencijala rasta, donijeli smo odluku o zaustavljanju daljnjeg razvoja i ulaganja u franšizu”, priopćenjem su poručili čelnici EA.

Kažu da je odluka teška, ali odlučeno je nastaviti ulaganje u trkaće igre prema licencama, poput F1 serijala, te u naslove s otvorenim svjetovima i socijalnim mogućnostima.

Opravdano ili ne?

Mnogima se neće svidjeti gašenje Project Carsa, ali ono ne čudi. Prvi Project Cars je 2015. oduševio realističnim voznim iskustvom, nastavak je nastavio proširivati sve ono dobro iz originala, dok je PC3 sve odbacio korist arkadnijeg voznog modela što je razočaralo igrače i kritiku.

ffa anketa

Je li Project Cars zaslužio još jednu priliku?

  • Da 59%
  • Ne 41%
Hvala ti 🎉

Istovremeno, studio nije produžio licence vozila i staza za prva dva Project Carsa, čime su oni uklonjeni iz prodaje, a fanovi racing simulacija sreću će tražiti u nekim drugim igrama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano