Vijesti

EA pokreće novi studio s kreatorom Haloa

Sukreator Haloa Marcus Lehto prošli mjesec je izjavio kako se mnogima neće svidjeti naredni veliki iskorak u njegovoj karijeri. “Neki će me podržati, a neki neće”, napisao je na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada smo saznali i o čemu se točno radi. I uistinu je kontroverzno. Lehto nakon neuspjeha sa svojom posljednjom igrom, sci-fi FPS-om Disintegration raspustio je studio V1 Interactive i sada pokreće novi – u suradnji s Electronic Artsom.

Lehto će u novom studiju u Seattleu biti Game Director. Radit će na FPS igrama, prvi projekt je već u razvoju i Lehto jedva čeka ga podijeliti sa javnosti.

Lehto je bio jedan od temeljnih kreatora Halo serijala u Bungieju. Na prve tri igre radio je kao art director, a zatim i kao creative director na Reachu koji je ujedno bio i posljednji Bungiejov Halo naslov.

Da i dalje zna raditi igre pokazao je s Disintegrationom koji je predstavio nekoliko inovativnih mehanika, međutim, kao neovisni studio Lehto nije imao budžet i marketing koji bi pogurao jednu takvu igru. To s Electronic Artsom više neće biti problem.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano