Vijesti

Elden Ring je daleko najprodavanija igra 2022. godine. Nevjerojatne brojke

From Software je dugo godina prepoznat od strane fanova u svojevrsnoj niši žanra kojeg je sam stvorio, a sada se s Elden Ringom konačno može pohvaliti enormnim uspjehom na globalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem ove godine Elden Ring spominjat će ga se u kontekstu najboljih igara godine, većinu toga će i osvojiti. Neke druge From Software igre već su osvajale nagrade i kritike, ali brojka 16.6. vjerojatno je najveća nagrada minulom radu ove japanske kompanije, koja se mogla prodati u mainstream, ali nije.

Upravo u toliko milijuna, njih 16.6 prodan je Elden Ring, pohvalio se izdavač Bandai Namco koji je također prepoznao i upecao fini plijen. Rezultat je to prodaje zaključno s 30. 6., koji otkriva da se Elden Ring nastavio jako dobro prodavati i izvan launch perioda koji je po pravilu najunosniji.

Tako je Elden Ring u samo tri mjeseca financijskog kvartala ostvario prodaju od 3,2 milijuna kopija. Dakle, igrači su nastavili kupovati igru koja je sada na putu prema 20 milijuna, brojci koja će vjerojatno osigurati titulu najprodavanije igre godine. Elden Ringu zaprijetiti mogu tek FIFA 23 i Call of Duty: Modern Warfare 2.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano