Vijesti

Embracer nastavlja s restrukturiranjem. Prodaje tvorce Borderlandsa

Švedska ulagačka grupa Embracer na velika vrata ušla je u gaming industriju. Međutim, čini se da puko gomilanje razvojnih studija nije dovoljno za uspjeh, pa su se ulagači već sada pronašli pred financijskim izazovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitna je postala likvidnost, pa kako prvi javlja Reuters, grupa razmišlja odbaciti jedan veći balast. Najizgledniji kandidat za prodaju je, čini se, Gearbox, tvorac Borderlandsa, koji je kupljen prije 2 godine za 1,3 milijarde dolara, ali još uvijek nije restrukturiran te trenutno posluje s gubitcima.

Novinar Jason Schreier došao je do interne email prepiske šefova studija. Podijelio ju je na Bloombergu, a kako se može iščitati, prodaja je zasad tek u fazi razmatranja. Jedna od mogućnosti je i ponovna neovisnost studija, međutim, neki izvori navode kako postoje najmanje dva zainteresirana kupca. Axios javlja da je jako zainteresiran fond Saudijske Arabije. Saudijci već neko vrijeme ulažu gomile novca u videoigre te bi bili spremni platiti Embraceru 2 milijarde dolara. Ali pregovori su negdje zapeli.

Inače, Embracer sam po sebi prolazi kroz veliko restrukturiranje. Grupa posjeduje preko stotinu razvojnih studija s preko 15 tisuća zaposlenih, što u dogledno vrijeme namjerava srezati. Dosad najveći žrtva je Volition studio (Saints Row), a igrači se nadaju kako će Eidos Montreal i Crystal Dynamics nastaviti razvijati svoje Deus-Ex i Tomb Raider naslove, što su najvrijednije franšize u Embracerovom portfelju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano