Vijesti

Embracer prodaje Saber studio za pola milijarde, slijedi i Gearbox?

Kada su švedski ulagači okupljeni u Embracer grupu krenuli otkupljivati različite studije diljem industrije, trebala je to biti jedna lijepa priča novog velikog izdavača koji bi donio osvježenje na tržištu, a ispalo je katastrofalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedili su gubici, odgode, loša izdanja i zatvaranja velikih studija. Čini se, Embracer se sada rješava golemog entiteta Saber Interactivea, studija i izdavača koji pod sobom broji preko 2,5 tisuće zaposlenih uključujući i one u studijima 4A Games (Metro), Aspyr, 3D Realms, New World Interactive, ali i beogradski Mad Head Games.

Kako piše Jason Schreier na Bloombergu, umjesto zatvaranja uslijedit će prodaja, a Embracer bi od grupe drugih ulagača trebao prihodovati pola milijarde dolara.

Schreier dodaje kako bi ova transakcija mogla značiti i novi početak za remake Star Wars: Knights of the Old Republic igre o kojoj se posljednjih mjeseci šuškalo da je otkazana.

Navodno će za Saberom još jedan veliki studio/izdavač. Gearbox, tvorac Borderlandsa također navodno ima udvarača

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano