Vijesti

Enshrouded je novi veliki survival naslov s ozbiljnom prezentacijom

Pocketpairov Palworld je nekako iznenada prikupio pažnju većine gaming javnosti, ali ovih dana izašao je još jedan veliki survival naslov kojeg su fanovi žanra iščekivali puno više od pokemonskog survivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je srednjovjekovni survival s fantasy elementima Enshrouded. Iz mase sličnih naslova izdvaja se orijentacijom na akcijske RPG elemente, pa se akcijske PvE dionice igraju više poput nekog souls naslova. Dakle, ima mesa.

Ostatak igre čini klasičnu survival petlju. U čudnom i divljem okruženju s do 16 igrača lovi, gradi, craftaj i preživi, a sve to podupire nešto jača produkcija i budžet, što se očituje i po pitanju vizualne prezentacije. Očituje se i po dojmovima igrača, pa Enshrouded na Steamu ima 84% pozitivnih ocjena.

Osjećaj avanture poput Morrowinda

Dojmove igrača sumirali bismo u dva komentara. “Osjećaj avanture poput onoga u Morrowindu” i “kao Valheim, samo bolje”. Dosta ozbiljne usporedbe, ali zasad iz viđenog barem približno drže vodu. A drži vodu i broj igrača. Poslije četiri dana Steam ih je u jednom trenutku izbrojao preko 160 tisuća istovremeno online. Na prvu ne zvuči puno, ali uzmite u obzir da svi igraju Palworld, a pritom je ovaj naslov pokucao na vrata 10 najpopularnijih na platformi.

I trend novih igrača je uzlazan, prodaja je također dobra s već milijun prodanih kopija, pa možemo zaključiti kako Enshrouded, ali i fanovima žanra predstoje lijepi dani. Zasad je igra u early access fazi i to samo na PC-u, a planira se i verzija za konzole.

Igra