Vijesti

Euri konačno dolaze na PlayStation Store. Znamo kada

Ako ste PlayStation Plus pretplatnik, Sony vam je poslao mail ili će to tek napraviti o budućem statusu pretplate, koji se mijenja kada se uvede plaćanje eurima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obavijesti pretplatnicima kao datum uvođenja eura navodi se 13. 11., a dan ranije je ujedno i posljednji dan kada će vam se besplatno produžiti pretplata za jedan mjesec. Sony je domaćim pretplatnicima besplatno produživao pretplatu sve dok ne “popravi” PS Store, a od 13. 11. više neće biti potrebe za tim.

Dakle, euri na Store stižu 316 dana od kada su trebali biti zakonski uvedeni. Ujedno je to i dan kada u Hrvatskoj kreće naplata nove, veće cijene PlayStation Plusa. Umjesto 438 kuna (cca, €58) godišnja pretplata na PlayStation Plus Essential porast će na 71,99 eura. PlayStation Plus Extru umjesto 730kn plaćat ćete 125,99€, a Premium će s 875kn godišnje skočiti na 151,99€.

Budite oprezni, jer počinju vrijediti uvjeti kakve ste imali nekada. Dakle, ako ste ranije imali godišnju pretplatu, a Sony vam ju je uslijed izostanka eura nastavio besplatno produživati na mjesečnoj bazi, poslije 13. 11. će se po prvom idućem produženju naplatiti godišnja pretplata. I to po novoj, višoj cijeni. Kako nebi došlo do neplanirane neugodnosti, preporučamo ukloniti kartice sa Storea ili isključiti automatsko produživanje pretplate.

Povezano