Vijesti

Expo GameRi – riječki gaming sajam predstavio program

Mlađa publika će teško povezati Rijeku s pojmom videoigara, ali oni malo stariji će se s velikom dozom nostalgije prisjetiti igre smještene upravo u dotičnom hrvatskom gradu. Prošlo je gotovo dvadeset godina od izlaska Urban Junglea – igre koju smo svi krivo igrali. Zamišljena kao pomoć budućim vozačima u autoškolama, češće se igrala kao svojevrsni GTA ili Driver klon. Dva desetljeća kasnije grad Rijeka se ponovno vraća na gejmersku kartu ovog dijela Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi vikend travnja rezerviran je za Expo GameRi – prvi riječki gaming sajam. Igrači i ljubitelji gaming kulture raznih uzrasta pohrlit će u halu Exportdrva na Delti, gdje od 6. do 7. travnja organizator sprema bogat zabavni i edukativni program.

Red edukacije, red zabave

Po uzoru na druge manifestacije sličnog karaktera, program Expo GameRi-a će sadržavati mnoštvo turnira i esports natjecanja u kojima će oni najspretniji i navještiji biti u mogućnosti osvojiti vrijedne nagrade. Umjesto šaketanja ispred Modesta i Indiga moći ćete prizvati svog unutarnjeg Yoshimitsua u Tekkenu 8, nemojte ludovati u škurinjskom tunelu kad možete stisnuti papučicu gasa do kraja u Forzi Horizon, a za one koji neće stići na lokalni derbi Klane i Lovrana tu su profesionalni igrači eFootballa koji će igrati hrvatske nacionalne kvalifikacije.

Posjetitelji će imati priliku isprobati popularne i tek objavljene igre te tehnologije i gadgete na štandovima domaćih i stranih game developera. Ukoliko ste jedni od onih koji su u gluho doba noći vrteći videozapise na YouTubeu naletjeli na borbu malih robota u kavezu, razveselit će vas činjenica kako ćete na sajmu moći popratiti jednu takvu borbu uživo.

Za edukativni dio expoa pobrinut će se razni paneli na kojima će sudjelovati istaknuti govornici čije će se rasprave doticati tema poput osnaživanja domaće gaming industrije, žena u gamingu, ulozi medija u gaming industriji te inkluzije igrača s invaliditetom. Posebno se ističe razgovor s Hrvatskim esports savezom o ulasku u Hrvatski olimpijski odbor kao i razgovori s hrvatskim i stranim game developerima.

Prisutno će biti i Sveučilište Algebra na čijem će se štandu moći saznati više o studijskim programima koje sveučilište nudi, dok one najmlađe očekuju razne radionice i predstave. Tu su i radionice akrobacija Aerial Cosplaya na kojima se svi mogu okušati u akrobacijama na kolutu i svili uz mentore.

Oćel’ bit muzike?

Osim edukativnog i gaming sadržaja, za nas se sprema i bogat zabavni program. U subotu 6. travnja očekuje nas nezaobilazno cosplay natjecanje, a one najbolje čekaju nagrade iz asortimana računalne opreme te bogati poklon paketi renomirane Cosplay trgovine iz Belgije. Nakon natjecanja slijedi veliki Expo GameRi party i zabava uz DJ-a. 

U nedjelju 7. travnja održat će se koncertni spektakl glazbe iz igara i filmova pod nazivomVideogames in Orchestrakojeg će izvoditi članovi riječkog simfonijskog orkestra, pjevački zbor mladih Josip Kaplan te bend sačinjen od poznatih riječkih glazbenika.

Ulaznice možete naći na službenoj stranici eventa, prilikom čega ćete za jednodnevnu kartu trebati izdvojiti 10€, dok će dvodnevna koštati 15€. U ponudi je još i VIP ulaznica za 60€ s kojom imate osiguran parking, pristup cateringu i privatnoj zabavi.

Sve ostale informacije, prijave za turnire i cosplay natjecanje možete pronaći na Expo GameRi. Vidimo se u Rijeci!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano