VijestiZanimljivosti

Fanovi Ghost of Tsushime pomogli su obnoviti svetište u Japanu

Kao što je to jako lijepo napisao naš @Tzereen na forumu, bez obzira na očite mane koje kao igra očito ima, Ghost of Tsushima odlična je portretizacija Japana iz onog doba. Dokaz tome je popularnost igre među igračima u samom Japanu, što je iznimka kod zapadnjačkih igara koje se bave japanskom tematikom, a Ghost of Tsushima je toliko obožavan da su igrači prikupili ogroman novac za obnovu svetišta na otoku Tsushimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalna japanska vrata Torii na Tsushimi srušio je tajfun. Ondašnji svećenik pokrenuo je crowdfunding kampanju nebi li prikupio novac za obnovu. Prikupljeno je 5 puta više nego što je traženo.

Igrači diljem svijeta organizirali su se na društvenim mrežama, a umjesto traženih 47,500 dolara prikupljeno je preko 260 tisuća. Na stranici kampanje organizatori su se posebno zahvalili igračima Ghost of Tsushime bez kojih, kako kažu, nikada nebi uspjeli prikupiti traženi novac.

Torii će krenuti obnavljati u travnju, a oni koji su uplatili više od 95 dolara dobit će svoje ime ugravirano na samom svetištu. Gameri su zakon, posebno oni koji vole Tsushimu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano