Vijesti

Final Fantasy 7 Rebirth je drugi najbolje ocijenjen Final Fantasy uopće

Final Fantasy serijal iznjedrio je neke od najbolje ocjenjenih naslova uopće, radi se o igrama koje visokom produkcijom redovito dosežu najviše visine, pa čak i kod relativno slabijih nastavaka, međutim, sudeći po ocjenama, Rebirth nikako nije reda slabijih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, gledano prema Metacriticu, Final Fantasy 7 Rebirth u trenutku pisanja ovog teksta ima prosječnu ocjenu svih recenzija 93/100, što ga svrstava na drugo mjesto vječne ljestvice. Ispred njega je samo Final Fantasy 9, naslov iz 2000. godine s prosjekom od 94.

Zanimljivo, Rebirth je po tom pitanju bolji i od originalnog FF7 s prosjekom od 92, kojeg dijeli s Final Fantasy 6, Final Fantasy X i Final Fantasy 12.

Četiri AAA naslova u osam godina

Čisto za usporedbu s drugim modernim Final Fantasy naslovima, Final Fantasy 16 je na 87, kao i FF7 Remake, a FF15 je na 81. Oni zatvaraju krug od čak četiri Final Fantasy naslova AAA produkcije, što puno govori o logističkoj posloženosti Square Enix studija koji djeluje bolje organiziran od većine drugih razvojnih studija u industriji. Zbilja impresivno.

Final Fantasy 7 Rebirth izlazi 29. 2. ekskluzivno na PS5, gdje će ostati kao ekskluziva najmanje naredna tri mjeseca.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano