Vijesti

Fortnite ide u 4K i 60 FPS-a na novim konzolama; PS5 verzija koristit će mogućnosti Dual Sensea

Fortnite će u svojem next-gen izdanju biti dostupan na PS5 te XSX/S od prvog dana. Prije nego što iduće godine Unreal Engine 5 premijerno zaživi u toj igri, sada ćemo se zadovoljiti s ipak dovoljnim grafičkim nadogradnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trava i drveće će reagirati na eksplozije i sve kretnje, novi efekti dima i tekućina, nadograđeni vizuali oblaka i Storma te 4K rezolucija i 60 FPS-a na PlayStationu 5 i Xbox Series X. Xbox Series S će Fortnite izvoditi u 1080p i 60 FPS-a te će doživjeti neke od nabrojanih vizualnih promjena, ali ne sve.

Osim grafičkih vizuala Fortnite će profitirati i od bržih učitavanja, a kako kažu iz Epica pronašli su način i za brža spajanja na servere.

Dodatno, Fortnite će iskoristiti mogućnosti PS5 kontrolera, pa ćemo putem vibracije navodno moći osjetiti kakvo oružje imamo u rukama, a R2 tipka će reagirati na pucanje kod ranged oružja. Ekskluzivno na PS5 stiži i tzv. Activity kartice, pa će se željeni mode moći pokrenuti direktno iz menija konzole. Sve to je Epic otkrio na svojim stranicama.

Naravno, sav napredak s prethodnih konzola i svih drugih uređaja se prenosi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano