Vijesti

Fortnite ste u prosincu igrali više od Call of Dutyja, GTA, EA-FC i Robloxa zajedno

Najbolja stvar koja se Fortniteu dogodila u 2023. je kratak povratak korijenima i originalnoj mapi, što se osobito odrazilo na tradicionalno najaktivniji, ali i najlukrativniji blagdanski konac godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima analitičke tvrtke Ampere, na PlayStation i Xbox konzolama igrači su u Fortniteu u prosincu proveli ukupno 1,6 milijardi sati, 9% više nego u studenome i čak 146% više nego u listopadu. Zapravo, u prosincu ste igrali više Fortnite nego sve druge popularne naslove zajedno.

IZVOR: Ampere Analysis

Na krilima Fortnitea, Epic Games je postao vodeći izdavač po mjesečnom broju aktivnih igrača, gdje je na čelnoj poziciji s 13,9% ukupnog udjela uspio prestići tradicionalno vodeći Electronic Arts. Take-Two je u prosincu prestigao Activision, a Sony Microsoft, dok je Ubisoft s 5,7% na začelju najvećih izdavača.

Osim Fortnitea, Ampere izdvaja snažan rast GTA 5 na krilima otkrivanja GTA 6, God of War Ragnarok koji se s Valhalla DLC-om vratio u TOP 10 gdje se smjestio i The Finals nezavisnog razvojnog studija Embark.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano