Vijesti

FPS igra Dr Disrispecta imat će NFT-ove vrijedne stotine tisuća dolara. Za hejtere kaže da nemaju mozga

Dr. Disrespect jedan je od najpopularnijih streamera u industriji, poznamo ga po kontroverznim stavovima te pristupu poslu koji obavlja. Nije mu prvi put da će zbog novca poreći vlastite ideale, a ovaj put oni idu u smjeru NFT-ova u igri koju promovira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na papiru je Dr. Disrespect suosnivač studija Midnigh Society, a Deadrop je igra koja bi trebala promijeniti način na koji igramo FPS-ove. Bit će to kombinacija arena shootera s elementima battle royalea i extraction pucačinama, a moguće ju je igrati već sad u fazi razvoja ako platite posebnu propusnicu.

Tzv. Access Pass propusnica je NFT. Izdano ih je 10 tisuća, vlasništvo se može prenositi, a ono vam garantira svojevrsne perkove poput mogućnosti glasovanja u kojem smjeru će ići razvoj igre i slično. Deadrop će u konačnici biti F2P naslov, a financirat će se in-game predmetima i kozmetikom u NFT obliku. NFT ima negativne konotacije u javnosti, prije svega zbog okruženja koje je stvoreno oko njega u obliku prevara i nemoralnog djelovanja, pa tako ni Deadrop nije sjeo igračima.

Hejterima kaže da nemaju mozga

Međutim, Dr. Disrespect energično brani koncept sinergije videoigre s NFT-ovima. “Zamislite da s mape ‘extractate’ predmet koji vrijedi sto tisuća dolara na blockchainu. Razmislite o vrijednosti zabave kao gledatelju, a kamo li kao igraču”, piše na Twitteru. Dr. Disrespect tvrdi kako je novo iskustvo igranja i gledanja igara pred nama.

Pritom nema lijepo mišljenje o onima koji smatraju da se radi o prevari. “Slijede naslove u novinama bez mozga”, kaže za njih. “To su isti ljudi koji troše gomile love na skinove u igri koja izlazi na godišnjoj bazi, na skinove koje imaju svi drugi igrači.”

Teško je reći koliko će Deadrop biti uspješan, premda ga promovira jedan od najpopularnijih streamera na svijetu. Industrija se s razlogom okreće od NFT-a, a igrači su prilično vokalni u izražavanju nezadovoljstva prema istom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra