Vijesti

FromSoftware sada posjeduje sva prava na Elden Ring

Nekad veliki izdavač, danas Bandai Namco drži sve manje utjecaja, osobito na zapadnom tržištu. A sada je izgubio jedan od najatraktivnijih IP-eva današnjice kojeg je stvorio zajednički s FromSoftwareom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Developer FromSoftware potvrdio je kako je Elden Ring IP sada trajno u njegovom vlasništvu. Samom igrom, originalnim Elden Ringom i dalje će upravljati Bandai Namco, međutim, From Software postaje odgovoran za upravljanje i distribuciju svog narednog sadržaja koji će eventualno nastati pod tim IP-em.

Poput mobilnog naslova koji se navodno dogovara s Tencentom, ali i potencijalnog velikog Elden Ringa 2 i nadolazeće Shadow of the Erdtree ekspnazije. Tko zna, jednom možda i filma?

FromSoftware i developer i izdavač

Podsjetimo, FromSoftware i njegova vlasnička kompanija Kudokawa dosad nisu imali iskustva s izdavanjem igara. Ranije su to radili najviše Bandai Namco, a potom Sony i Activision s Demon’s Souls, Bloodborne i Sekiro naslovima.

Znači li ovaj potez da će FromSoftware ubuduće samostalno izdavati vlastite naslove? Moglo bi. Ali nama igračima ionako je svejedno. Bitno je da njegove naredne igre uredno nastave dolaziti na zapad, a nakon što je Elden Ring premašio 20 milijuna prodanih kopija, ne vidimo način na koji bi se to moglo promijeniti.

Igra

Povezano