Vijesti

Game Pass broji 18 milijuna pretplatnika, a Microsoft je zaradio toliko da može dvaput kupiti Bethesdu

I dok Xbox divizija Microsoftu nikada nije donosila profit koliki ostvaruje ostatak kompanije, investicije u Xbox uskoro bi se mogle značajno oploditi. Izvještaj iz samo jednog kvartala pokazao je kakva mega kompanija je Microsoft, te kolili im (ni)je problem izdvojiti veliku lovu za kupnju nekog poput Bethesde.

Microsoft je tako u tri posljednja mjeseca 2021. godine uprihodovao 43,1 milijardu dolara (rast od 17%), od čega čista zarada iznosi čak 15,5 milijardi dolara.

Izlazak novih Xbox konzola pomogao je ostvariti golemi rast na prodaji hardvera od čak 86%, a koji bi vjerojatno bio i veći da nije nestašice.

Nevjerojatnom brzinom raste i broj Game Pass pretplatnika. Krajem rujna prošle godine pisali smo o brojci od 15 milijuna pretplatnika, a danas, četiri mjeseca poslije on iznosi već 18 milijuna. Raste i prihod unutar divizije, koji je po prvi puta u jednom kvartalu prešao 5 milijardi dolara.

Jasno je da darežljivi Game Pass u obliku kakvom je, kupovinu Bethesde/Zenimaxa za 7,5 milijardi dolara i slične sume Xbox kao divizija ne može samostalno pokrivati. Microsoft kao globalni tehnološki gigant si samo iz tri mjeseca rada može priuštiti akviziciju Bethesde čak dvaput, međutim, to su ulaganja od kojih se tek čeka berba plodova.

Sigurni smo kako će u narednim mjesecima Microsoft još agresivnije djelovati na ekspanziji Xbox brenda, a hoće li postati globalni lider gaming industrije to ćemo tek vidjeti. Uz logističku i financijsku podršku matične kompanije, rekli bismo kako je to sasvim izvjesno.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close